Mezoterapija dermapenomEstetika

Dermapen je minimalno invazivan tretman koji se koristi za:
• ublažavanje i smanjenje bora
• apsorpciju aktivnih tvari i mezoterapijskih koktela
• zatezanje kože lica i vrata
• pomlađivanje lica
• smanjenje i uklanjanje ožiljaka od akni

Nakon dezinfekcije lica primjenom Dermapena koji se sastoji od malih sterilnih iglica stvaraju se mikroskopska oštećenja pomoću kojih se koža potiče na prirodno obnavljanje uz stvaranje novog kolagena. To je 1. ili upalna faza u kojoj se povećava protok krvi ( hiperemija) te se počinje stvarati novo tkivo.

U 2. fazi proliferacije povišena je razina faktora rasta tako da se koža obnavlja kroz slojeve i pomlađuje se prirodnim procesom uz stvaranje novih krvnih žila.

U 3.fazi preoblikovanja ožiljak ili rana se zamjenjuje novim kožnim tkivom. Nakon toga se mogu ubrizgavati mezoterapijski serumi.

Microneedling znači da tijekom jednog tretmana Dermapen uređajem bol je svedena na minimum zbog automatiziranih pokreta velikog broja mikrouboda. Mikroiglice ne dovode do stvarnog oštećenja tkiva ali naš organizam reagira na taj podražaj. Preko živčanih vlakana dolazi do prijenosa električnih impulsa te počinje proces zarastanja te pojačana proizvodnja kolagena i elastina.

Preporučuje se 3 dana prije tretmana prestati koristiti proizvode koji sadrže Retinole, Retin A i Vitamin A te svakodnevno koristiti kremu s visokim zaštitnim faktorom.

Nakon tretmana lice će biti crveno i upaljeno a koža toplija na dodir. Sve navedeno je normalna reakcija koja će se ublažiti nakon 2 sata te spontano smiriti nakon 24 sata. Zbog toga je obvezni razmak između tretmana mjesec dana.

Preporučuje se izbjegavati sunčanje , korištenje solarija i saune 30 dana nakon tretmana. Nakon 3 dana se mogu koristiti uobičajeni proizvodi za njegu kože dok se proizvodi na bazi alkohola, salicilne i glikolne kiseline ne smiju koristiti u tom periodu.

Trudnice i dojilje, otvorene rane ili upalni procesi na koži, nedavne opekline ili ozljede, hematološke bolesti u što spadaju bolesti i poremećaji krvarenja kao i korištenje lijekova koji sadržavaju izotretionin ( Accutane ili slično).

Rezultati ovise o tipu kože tako da se kod smanjenja bora/ anti-age poboljšanje može vidjeti već nakon 3 tretmana dok je kod dubljih ožiljaka potrebno više dolazaka i strpljenje jer rezultati ne mogu biti vidljivi odmah.

Radi se o metodi koja potiče regeneracijske procese na točno određenoj dubini kože i zbog toga uspješnost terapije dolazi s vremenom te se postepeno poboljšava. Procesi prirodne regeneracije kože događaju se još 6 mjeseci do godinu dana nakon zadnjeg tretmana.

Učinci svih tretmana se mogu poboljšati i pojačati kod kuće u kombinaciji sa personaliziranim serumima i kremama.

Cijena pojedinačnog tretmana: 1.000,00 - 1.500,00 kuna ( ovisno o količini i vrsti mezoterapijskog koktela).

Paket od 5 tretmana ( 4 + 1 besplatno) : 4.000,00 kuna
U cijenu su uključeni prvi pregled, tretman, kontrolni pregled nakon par dana i nakon 2 tjedna.