MezoterapijaEstetika

Mezoterapija je neinvazivna metoda pomlađivanja u estetskoj medicini kod koje se primjenom aktivnih sastojaka poput vitamina, minerala i aminokiselina potiče intenzivna regeneracija kože. Posebna je po svom individualnom pristupu za svakog klijenta jer se ovisno o stanju i tipu kože prilagođavaju omjeri aktivnih sastojaka.

Koristi se za zatezanje kože, smanjenje bora , ublažavanje pora i posvjetljivanje hiperpigmentacijskih mrlja. Ima dobre učinke kod osoba sa znakovima fotostarenja, plitkim borama, suhom, sivkastom te zrelijom kožom.

Osim lica, koristi se za pomlađivanje vrata kao i za vrlo osjetljivo područje oko očiju. Aktivni i revitalizirajući sastojci se mikroinjekcijama apliciraju direktno u srednji mezodermalni sloj kože koji se nalazi neposredno ispod površine. Mikorcirkulacija u tom sloju ima važnu ulogu u resorpciji aktivnih sastojaka te se se omogućuje prelazak epidermalne granice i njihovo unošenje u dublje dijelove kože gdje imaju najbolje djelovanje. To su:

1. Hijaluronska kiselina
2. Vitamini i minerali
3. Antioksidativna sredstva

Cilj je poticanje fibroblasta na proizvodnju kolagena , elastina i mladog vezivnog tkiva te zaštita stanica od oštećenja slobodnim radikalima.

Neposredno prije potrebno je detaljno analizirati stanje kože jer se prema tome individualno biraju i prilagođavaju omjeri aktivnih sastojaka profesionalnih mezoterapijskih koktela. Koriste se i elementi u tragovima poput cinka i magnezija koji su katalizatori u energetskim staničnim procesima. Vitamini djeluju kao antioksidansi i potiču cirkulaciju dok aminokiseline potiču stvaranje novih proteina.

Potrebno je doći bez šminke. Lice se očisti, dezinficira te se aplicira anestetska krema. Tretman se izvodi različitim injekcijskim tehnikama ovisno o regiji lica i kvaliteti kože . Prilikom aplikacije se koristi najtanja igla jer je cilj da se površinskim ubodima aktivni sastojci ravnomjerno raspodjele ispod kože. Svakim ubodom se u kožu aplicira minimalna količina sastojaka što odgovara veličini kapljice. Često se kombinira više uboda tankom iglicom i primjena tzv. "tupe" igle.

Potrebno je više tretmana prema određenom planu terapije. Najčešće 3 do 5 tretmana koji se rade u razmacima od 7 do 10 dana. Kasnije se može dolaziti na održavanje postojećih rezultata.

Preporučuje se započeti s mezoterapijom u ranim tridesetim godinama zbog prevencije starenja ali će u bilo kojoj životnoj dobi biti učinkovit za kožu.

Uvijek se uzima medicinska anamneza te se time dobije uvid u zdravstveno stanje i eventualne lijekove koje klijent uzima. Tjedan dana prije tretmana se ne preporučuje uzimanje antiagregacijskih lijekova poput Aspirina kao ni nesteroidnih protuupalnih lijekova ( Neofen, Ketonal ili slično). To je relativna kontraindikacija jer se zbog primjene navedenih lijekova povećava rizik od krvarenja i hematoma. Prije tretmana ne smijete ići na kemijski piling lica (6 mjeseci.)

Tretman se ne provodi kod trudnica, dojilja te kod osoba koje imaju aktivan herpes ili druge kožne bolesti.

U većini se slučajeva nakon tretmana možete posvetiti svakodnevnim aktivnostima. Crvenilo i manje otekline od uboda u pravilu spontano nestanu nakon nekoliko sati. Rijetko se mogu javiti mali podljevi koji vrlo brzo nestaju i mogu se prekriti šminkom.

Ne preporučuje se sunčanje kao ni upotreba solarija te odlazak u saunu minimalno tjedan dana nakon tretmana. Obavezno je svakodnevno zaštiti kožu lica sa visokim zaštitnim faktorom.

Kod osoba sa dubljim borama i već uznapredovalim znakovima starenja kože najbolji se rezultati postižu u kombinaciji sa dermalnim hijaluronskim filerima ili baby botoskom ili botoksom (Vistabel).

Biorevitalizacijom se vraća prirodna vlažnost koži koja se dubinski hidrira i strukturno obnavlja.

Koži se vraća zdravi sjaj i blistav izgled jer je nakon tretmana dubinski hidratizirana i revitalizirana uz očuvanu mimiku.