MezonitiEstetika

Mezoniti su minimalno invazivni tretman koji se koristi za pomlađivanje jer se pomoću konaca uvedenih kroz kožu podiže koža i potkožno tkiva lica i vrata, oblikuju konture lica i vraća izgubljeni volumen. Poznat je i kao inovativni nekirurški lifting lica. Mezoniti su građene od resorptivnog konca polidioksanona-PDO koji se koristi u kirurgiji više od 30 godina. Niti su potpuno resorptivne , sterilne i biokomatibilne te su upravo zbog antibakterijskih i antialergijskih svojstava mezoniti siguran tretman koji izvodi licencirani liječnik specijalist.

  • duboke i izražene nazaolabijalne bore
  • barcode bore iznad gornje usnice
  • vertikalne i horizontalne bore na čelu
  • bore između obrva
  • podizanje obrva
  • opuštena koža donjeg kapka i regije podočnjaka
  • zigomatična regija/ jagodice i spušteni obrazi
  • opuštena koža vrata i podbradak

Potrebno je doći bez šminke. Lice se očisti , dezinficira antiseptikom za kožu te se namaže anestetskom kremom. Nakon djelovanja kreme ( bar 20 min. ) lice se ponovno dezinficira te se mezoniti uvode pod kožu pomoću igle jer se nalaze na vrhu igle tako da nakon uvođenja igle konac ostaje pod kožom a igla se izvadi. Osim učinka zatezanja, niti potiču proizvodnju kolagena te povećavaju prokrvljenost kože.

Nema dobne granice iako su najčešći kandidati žene i muškarci koji imaju opuštenu kožu srednjeg dijela lica i oko donje čeljusti uz gubitak volumena na koži lica te opuštenost kože vrata.

Mlađi pacijenti obično žele suptilne / minimalne promjene na čelu ili obrazima I samim time preventivno usporiti znakove starenja. U prosjeku se za 1 tretman primjenjuje 10 -50 mezoniti ovisno o stanju kože lica te individualnim željama pacijenta.

Vidljivi su odmah nakon tretmana ali postaju bolji nakon 3 tjedna. Dugotrajnost rezultata je individualna , od 10 mj. do godinu i pol.

Veći broj niti djeluje na pojačanu stimulaciju kolagena te učvršćivanje kože u cjelini. Određene zone se tretiraju većim brojem mezoniti u definiranim pravcima ( vektori) kako bi se opušteni dijelovi kože učvrstili. Resorpcija mezoniti traje oko 6 mjeseci a toliko traje i stimulacija kolagena.

Rezultat je elastičnost, zatezanje i podizanje lica. Sam učinak tretmana ovisi o vrsti, debljini i duljini mezoniti. Što je dulja i deblja mezonit učinak je bolji.

3D mezoniti označava djelovanje niti na različitim nivoima dubine kože I potkožnog tkiva te efekt zatezanja koji se postiže u željenim smjerovima. Efekt liftinga traje oko 6 mjeseci ali i duže ovisno o stanju kože i navikama pacijenta.

Mogućnost kombiniranja sa drugim nekirurškim tehnikama poput hijaluronskih filera ili mezoterapije.

Tremant 4D mezonititima je tretman u koje se kombinira aplikacija mezoniti uz dodavanje sterilnih otopina mezoterapijskih koktela za maksimalan lifting efekt.

-koriste se kokteli specijalno formulirani za zatezanje opuštene kože koji se sastoje od hijaluronske kiseline , vitamina , minerala i biorevitalizirajućih kompleksa

Rezultati su dugotrajni i postiže se potpuno prirodni izgled. Poslije mezoniti potrebna je pauza od 1 mjeseca od bilo kakvih tretmana u istoj regiji, posebno od kemijskih piling te više od 2 mjeseca za laserske tretmane.

Oporavak nakon tretmana nije potreban tako da se pacijent može vratiti svakodnevnim aktivnostima. Potrebno je stavljati hladne obloge izvana u intervalima od 5 min. Tijekom 1. tjedna preporučuje se spavati na leđima te držati glavu na povišenom uzglavlju. Nakon tretmana javljaju se blage modrice / hematomi i podljevi koji spontano nestaju nakon nekoliko dana. Osjećaj zatezanja i peckanja može trajati par dana.

Preporučuje se izbjegavati sunčanje, solarij , saunu, bazene, masaže lica I kontaktne sportske aktivnosti 3 tjedna.

Mezoniti se ne primjenjuju kod upalnih bolesti kože, trudnica, autoimunih bolesti, poremećaja koagulacije, onkoloških bolesnika te psihičkih poremećaja.